Ξαναβάζει στο «κάδρο» για την υπόθεση Novartis τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Άδωνις Γεωργιαδής με χθεσινές δηλώσεις του.

«Του εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος, γιατί το αδίκημα αυτό έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στο MEGA, στοχοποιώντας τον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο η κυβέρνηση είχε «απαλλάξει» από την προανακριτική, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια» είχε πει τότε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» υπογράμμιζε.

Η σαφής τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του 2019, γεννά το εξής ερώτημα: οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη αποτελούν προσωπική του θέση του υπουργού Ανάπτυξης, που δεν υιοθετεί η κυβέρνηση, και άρα θα διαχωρίσει την επίσημη θέση της πλειοψηφίας, ή λειτουργούν ως δούρειος ίππος για την εκ νέου εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ανοίγουν έναν νέο κύκλο διχαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης, με φόντο ένα υπαρκτό σκάνδαλο με τη «βούλα» του FBI, όπως αναγνωρίζουν όλες οι πλευρές.

Ήδη, η απέναντι πλευρά «ανεβάζει» τους τόνους, με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διεθνοποιούν το ζήτημα της άρσης προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων, τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει θεσμική εκτροπή, για να ακολουθήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στους ίδιους τόνους, και, τέλος, την Αυγή να δημοσιοποιεί κατάθεση για την τιμολόγηση φαρμάκου επί υπουργείας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Άδωνις: Τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος; 

«Μιλάμε για τη διερεύνηση απόπειρας καταλύσεως της Δημοκρατίας και από χθες μπήκε στο κάδρο και ο Τσίπρας. […] Προφανώς, υπάρχει ένα ερώτημα. Τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος; […]Από χθες αρχίζει να ενισχύεται η εντύπωση ότι δεν τα έκανε μόνος του αυτά ο κ. Παπαγγελόπουλος αλλά τα έκανε με παρέα. Ο κ. Τσίπρας, θα έρθει η ώρα που θα εξηγήσει ο ίδιος πια τον ρόλο του στην υπόθεση. Του εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος, γιατί ούτε παραγραφή υπάρχει ούτε τίποτα. Το αδίκημα αυτό έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης.»

Ο κ. Γεωργιάδης, που βγήκε στη συνέχεια και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, επέμεινε στην ανάγκη προσαγωγής των μαρτύρων Μάξιμου Σαράφη και  Αικατερίνης Κελέση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση και να αποκατασταθεί η υπόληψη όσον θίχτηκαν.

Υπογράμμισε ότι είναι καθήκον της Δημοκρατίας «να βρει ποιοι έστησαν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όχι για λόγους εκδίκησης, αλλά για να μη σκεφτεί ποτέ κανείς στο μέλλον να στήσει τέτοιου μεγέθους παραδικαστικό κύκλωμα, χρησιμοποιώντας ακόμα και εν ενεργεία εισαγγελείς με σκοπό να αλλοιώσουν τους πολιτικούς συσχετισμούς και τη βούληση του ελληνικού λαού».

Ο ίδιος επιτέθηκε ξανά προσωπικά στον τέως πρωθυπουργό, τονίζοντας πως εύχεται «για το  καλό της Δημοκρατίας μας ο πρώην Πρωθυπουργός να μην είναι εμπλεκόμενος».

Ευθεία επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό

«Μοναδική πραγματική σκευωρία στην υπόθεση Novartis είναι η προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μετατραπούν οι θύτες του σκανδάλου σε θύματα και οι κατήγοροι σε κατηγορούμενους», υποστήριξε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε τον κ. Μητσοτάκη ως μόνο υπεύθυνο για την επιχειρούμενη εκτροπή με την ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία. Όπως και για την εξόφθαλμη καταστρατήγηση του ελληνικού και ενωσιακού δικαίου για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

Παράλληλα, συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Μητσοτάκη ο κ. Χαρίτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να είναι όχι μόνο δολοπλόκος αλλά και διπλά δειλός. Δειλός απέναντι στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον έχει προκαλέσει ήδη από τον Σεπτέμβρη να τον οδηγήσει αν θέλει σε ειδικό δικαστήριο επειδή τόλμησε να δρομολογήσει τη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis. Δειλός και απέναντι στον κ. Σαμαρά, τον οποίο εξευμενίζει για να αποφύγει την εσωκομματική κρίση στη ΝΔ, καταστρατηγώντας τον νόμο και το Σύνταγμα».

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου, παρά τις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να τρομοκρατήσει όσους τολμούν να φέρνουν στο φως σκάνδαλα διαφθοράς», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής, με μέλη να χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση κρίσιμη, αν όχι καθοριστική. Δείτε ποια ζητήματα τίθενται επί τάπητος.