«…Και έξω ο λαός να κλαίει και να βογκά» έγραψε πριν πολλά χρόνια ο Φοίβος Δεληβοριάς. Αυτή η πρόταση από το τραγούδι για το Μέγαρο Μαξίμου, έρχεται σχεδόν 20 χρόνια μετά να περιγράψει την πιο ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων ετών. 


Οι δείκτες της οικονομίας -όχι μόνο από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία αλλά από το γ τρίμηνο του 19- βρίσκονται σε καθολική πτώση. Ενδεικτική η ύφεση του 15,2% στο γ τρίμηνο του 2020, ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν πλήρη κατάρρευση των κλάδων καταλυμάτων και εστίασης ύψους 94,3% .

Οι γιατροί στα νοσοκομεία αναφοράς σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Λίγες ημέρες πριν το ιατρικό προσωπικού του Κρατικού Νικαίας, με ανακοίνωση δήλωσαν πως δεν υπάρχει δυνατότητα να δεχτούν κανένα άλλο κρούσμα Covid-19.

Πάνω από 200 σχολεία της χώρας μετά και το φιάσκο των μασκών-αλεξίπτωτων και των γεμάτων από παιδιά τάξεων, βρίσκονται υπό καθεστώς κατάληψης.

Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έχουν σταματήσει παρά το γεγονός ότι η χώρα δοκιμάζεται ξανά οικονομικά και η ύφεση που θα ακολουθήσει κατά την εκτίμηση των ειδικών θα είναι η μεγαλύτερη μεταπολεμικά.

Και αντί η κυβέρνηση να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των πολιτών της χώρας και να στηρίξει έμπρακτα την οικονομία, προχωρώντας σε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και εκπαιδευτικών, ετοιμάζεται να φέρει τη Δευτέρα στη Βουλή προς ψήφιση με κατεπείγουσα διαδικασία, μία δεύτερη «λίστα Πέτσα», για να ρίξει και άλλο χρήμα στα φιλικά ΜΜΕ, «τώρα που η εικόνα της πνίγηκε στις λάσπες της Καρδίτσας».

Ας μην είμαστε όμως άδικοι. Ο πρωθυπουργός στο χθεσινό μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, είπε ξεκάθαρα πως για ό,τι επακολουθήσει αναφορικά με  την πανδημία και τις  επιπτώσεις της θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος ο πολίτης.

Είναι στα αλήθεια αυτή η προσέγγιση ενδεικτική ενός ευνομούμενου κράτους που η κυβέρνηση του ως οφείλει λαμβάνει μέτρα και αξιοποιεί τα  χρήματα του ελληνικού λαού προς όφελός του;

Σε ποιους αναφέρεται το άρθρο 11 του νομοσχεδίου και για ποιες χρήσεις και υπηρεσίες;

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει μία υπεύθυνη απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  11 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ