Ανδρουλάκης για ποσοτική χαλάρωση: Περιφρονούν τη νοημοσύνη των πολιτών όσοι μιλούν για επιτυχία της κυβέρνησης

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως υπήρξε καθυστέρηση από την Ε.Ε

Στην αντίδραση και προετοιμασία για την απειλή του κορονοϊού

Καθώς πληροφορίες υπήρχαν από τις αρχές Ιανουαρίου


«Έπρεπε να υπάρχουν σχέδια προετοιμασίας από τα κράτη – μέλη, αυτό το βλέπουμε ιδιαίτερα στην Ιταλία και σε αυτή την τραγωδία που ζει», τόνισε εκτιμώντας ότι «έδρασε ουσιαστικά σαν καμπανάκι για να ξυπνήσουν όλες οι άλλες χώρες όπως και η Ελλάδα, για να ληφθούν έκτακτα μέτρα και η Ε.Ε να προβεί στις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών.

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί γρήγορα. Δεν θα περάσουμε αλώβητοι, αλλά να έχουμε τουλάχιστον το μικρότερο δυνατόν κόστος σε ανθρώπινες ζωές», είπε.

Απαντώντας στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του για «επιτυχία ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης – QE», ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «γενναία απόφαση της ΕΚΤ, καθώς είναι τεράστιο ζήτημα τα 750 δις, αλλά τι θα έλεγε η κ. Λαγκάρντ; Ότι βάζω 750 δις στο τραπέζι για τον κορονοϊό και εξαιρώ την Ελλάδα; Τι είμαστε, χώρα λεπρών; Το να βγαίνουν μέλη της κυβέρνησης και να προσπαθούν να διαφημίσουν αυτή την απόφαση ως κυβερνητική επιτυχία, πραγματικά περιφρονεί την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού. Μας έβαλαν γιατί είναι λογικό και ανθρώπινο. Όλα τα κράτη στη ζώνη του ευρώ, όλοι δέχονται επίθεση, είναι μια πανδημία. Η κ. Λαγκάρντ δεν είχε άλλο δρόμο, ο άλλος δρόμος ήταν αυτός του ολέθρου και της καταστροφής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Στην κρίση του 2009 δεν υπήρχαν μηχανισμοί, δεν υπήρχε βούληση και το πληρώσαμε ακριβά».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ακόμη ότι, «θα κριθούμε όλοι μας σε αυτούς τους κρίσιμους μήνες που θα περάσει η Ευρώπη και η Ελλάδα για τον κορονοϊό. Πρέπει να έχουμε υπευθυνότητα, ταπεινότητα και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας με λίγα λόγια, για να περάσει ο Ελληνικός λαός όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, αυτή την παγκόσμια περιπέτεια».