«Είμαι υπερήφανος για τις κινήσεις σοβαρότητας, που είναι μεθοδευμένες, στοχευμένες όπως πρέπει να είναι» ανέφερε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ζήτησε την προσοχή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας εν όψει των τουρκικών κινήσεων πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.


Την ικανοποίηση του για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας το τελευταίο χρονικό διάστημα εξέφρασε την Τετάρτη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο».

Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εγώ υπερήφανος ως Έλληνας για τις κινήσεις σοβαρότητας, που είναι μεθοδευμένες, στοχευμένες όπως πρέπει να είναι. Θεωρώ ότι στο τέλος, το δίκαιο θα βρει τον δρόμο της αποδοχής σε διεθνές επίπεδο».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «η Τουρκία φαίνεται ως ο ταραξίας της περιοχής, δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο. Είναι γνωστό ότι είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δεν αποδέχεται και δεν έχει επικυρώσει το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, όλες οι υπόλοιπες χώρες το επικύρωσαν από το 1996, για να ισχύσει και αυτό δημιουργεί θέματα στην Τουρκία».

Ερωτηθείς εάν οι επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου στην Αμερική θα αποτελέσουν σημείο εκμετάλλευσης από την Τουρκία, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε πως «η Τουρκία σε περιόδους αστάθειας δημιουργεί προβλήματα και προσπαθεί να λειτουργήσει τετελεσμένα σε τέτοιες περιόδους και σίγουρα η κυβέρνηση και η εξωτερική πολιτική της χώρας μας θα πρέπει να έχει στραμμένη την προσοχή της αυτή την περίοδο».