Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown βρίσκεται η χώρα μας, μετά τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται την επιβολή ολικού lockdown στην Αττική ή αν χρειαστεί και σε όλη την επικράτεια, σε μια ύστατη προσπάθεια να περιοριστεί σημαντικά η διασπορά του κορονοϊού.

Δεδομένου ότι καταγράφονται καθημερινώς όλο και περισσότερες μολύνσεις, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, η επιστημονική κοινότητα εκφράζει έντονες ανησυχίες σε σχέση με την πορεία την πανδημίας στη χώρα μας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να καταγραφεί νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει περισσότερες από 2.500 νέες μολύνσεις. Σημειώνεται ότι  χθες ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα,13 θάνατοι και 169 διασωληνωμένοι.

Εισήγηση λοιμωξιολόγων για επιβολή καθολικού lockdown στην Αττική

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι λοιμωξιολόγοι, εισηγήθηκαν να εφαρμοστεί γενικό lockdown στην Αττική για έναν μήνα. Το δεύτερο σενάριο είναι η επιβολή ολικού lockdown σε όλη τη χώρα.

Επίσημες ανακοινώσεις Μητσοτάκη-Τσιόδρα την Πέμπτη στις 12:00

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικά εικόνας της πρωτεύουσας, ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να αναγκαστεί να ανακοινώσει ένα δεύτερο lockdown για την Αττική. Η ισχυρή πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, δεδομένου μάλιστα ότι κύριο μέλημα για την κυβέρνηση αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όπως προσφάτως δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.