Γεμάτες ήταν για ακόμη μία νύχτα οι κεντρικές πλατείες της χώρας, από κόσμο που συνωστίζονταν χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας. 

Οι εικόνες προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία μπορεί να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει το lockdown στο τραπέζι, αλλά στέλνει μηνύματα ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα στη φαρέτρα και ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν, για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης στην Αττική που, όπως φαίνεται, παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα υπερμετάδοσης στις πλατείες, λόγω συνωστισμού. Ένας μπορεί να μολύνει 80-90 ή ακόμα και 100 άτομα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μάλιστα, σημείωσε πως η διασπορά στην Αθήνα οφείλεται και σε όλα αυτά. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις κόσμου χωρίς μάσκα: «Είναι ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκα».

Αναφερόμενος στον βαθμό μετάδοσης σε νεαρές ηλικίες, ο κ. Γώγος εξήγησε πως αυτή τη στιγμή έχουμε διασωληνωμένους που είναι νεαροί. «Είχαμε 28χρονο στην Πάτρα, μια 17χρονη στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τελείως άτρωτοι. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας. Το ίδιο και οι νέοι, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα τους σε κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα μέτρα, είπε πως «υπάρχει κλιμάκωση των μέτρων και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που υπάρχει μεγάλη δέσμη μέτρων αυτή τη στιγμή». Σε ό,τι αφορά στον περιορισμό της κυκλοφορίας, ο κ. Γώγος ανέφερε πως πρέπει να το δούμε και πως αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, πιθανόν να χρειαστούμε νέα μέτρα όπως μάσκα παντού -με τη σωστή χρήση όμως.