Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Και αυτό διότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Πέμπτης ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας για ένα κομμάτι του οικισμού. Σύμφωνα με το Open οι κάτοικοι μόλις άκουσαν την παράταση της καραντίνας για μία εβδομάδα σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της περιοχής εξοργίστηκαν, βγήκαν στους δρόμους και έκοψαν την κορδέλα που υπήρχε.

Μάλιστα έλεγαν ότι όλο αυτό το διάστημα τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα και έλεγαν ότι αν δεν τελειώσει αύριο το συγκεκριμένο μέτρο, θα το παρακάμψουν μόνοι τους. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας σε περιοχές του οικισμού Νέας Σμύρνης Λάρισας έως τις 30 Απριλίου για προληπτικούς λόγους.

Η ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας:

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και το Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη αποφασίζεται για προληπτικούς λόγους :

Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης (καραντίνα) για λόγους Δημόσιας Υγείας των κάτωθι περιοχών της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα:

α) της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Καραμανλή και την 110 Πτέρυγα Μάχης στην επέκταση της Νέας Σμύρνης και περικλείεται περιμετρικά από τις οδούς Ροδιάς- Αγναντερής- ανώνυμη οδός-όριο 110 Π.Μ. – ανώνυμη οδός- Αγναντερής- Μαρμαρίνης-Ροδιάς,

β) της περιοχής που βρίσκεται στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς: Πλάτωνος-Δημοσθένους (αριστερά κατά τη φορά από την οδό Πλάτωνος προς τη Δημοσθένους) – Γοργία (και οι δυο πλευρές της οδού)- Βοιωτίας-Αντιγόνης (αριστερά κατά τη φορά προς την οδό Θεμιστοκλέους)- Θεμιστοκλέους (αριστερά κατά τη φορά προς την οδό Πλάτωνος)-Πλάτωνος,

Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και προκειμένου για την υλοποίηση της δρομολογούνται τα κάτωθι μέτρα:

Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων των ως άνω αναφερόμενων α) και β) περιοχών και την προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ως άνω ορίων
Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λάρισας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων των ως άνω αναφερόμενων α) και β) περιοχών και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Θεσσαλίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί προς τον Δήμο Λάρισας.
Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Θεσσαλίας για την τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού και της προσωρινής άρσης της δυνατότητας μετακίνησης των κατοίκων εκτός των ορίων των ως άνω αναφερόμενων α) και β) περιοχών.