«Η Γ’ Λυκείου, όπου τα παιδιά έχουν να δώσουν πανελλήνιες για την πρόσβαση τους στα πανεπιστήμια θα πρέπει στοιχειωδώς να ανοίξει για λίγες μέρες», όμως για τις άλλες τάξεις, για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, «η ίδια η επιστημονική επιτροπή δεν συμφωνεί για το τι πρέπει να γίνει», υπογράμμισε, η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. 

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «τα παιδιά, ιδίως στις ηλικίες του δημοτικού, πρακτικά δεν έχουν απόλυτη κατανόηση των συνθηκών υγιεινής που πρέπει να τηρούνται ενώ στις τάξεις δεν υπάρχει δυνατότητα για επαρκή τήρηση αποστάσεων όπως σε άλλες χώρες».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα είναι για 20 ημέρες που απομένουν από το σχολικό έτος και δήλωσε ότι «υπάρχει μεγάλο ρίσκο, γιατί αν ξεκινήσει από τα σχολεία μία διασπορά δεν θα μπορεί να είναι ελεγχόμενη. Γιατί να ληφθεί ένα τέτοιο ρίσκο; Ποιο θα είναι το όφελος;».

Αχτσιόγλου: Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε μειώσεις μισθών
Για τα μέτρα της κυβέρνησης στο επίπεδο της οικονομίας και της εργασίας τόνισε ότι οδηγούν σε μειώσεις μισθών και συρρίκνωση των θέσεων εργασίας. «Αυτό ήταν προδιαγεγραμμένο από τις αποφάσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας με δυνατότητα απολύσεων την επόμενη μέρα και για εκ περιτροπής εργασίας με μείωση μισθών στο 50%». Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, «δεν δημιούργησε κανένα πλαίσιο προστασίας για την ημέρα που θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις, ενώ στις ίδιες τις επιχειρήσεις δεν δόθηκε μία πραγματική ένεση ρευστότητας με ζεστό χρήμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, «από την πρώτη μέρα επισήμανε ότι υπήρχαν δυνατότητες και κεφάλαια ώστε το κράτος να καλύψει τον μισθό των εργαζομένων που πλήττονται και να δώσει μία ένεση ρευστότητας, με 3 δισ. ευρώ μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνδυαστικά με αυτά τα δύο οι επιχειρήσεις θα υποχρεώνονταν να διατηρήσουν τους ίδιους εργαζόμενους με τις ίδιες σχέσεις εργασίας. Για να μην δούμε ξαφνικά τους εργαζόμενους να λαμβάνουν 200 ευρώ το μήνα ή να δουλεύουν μία μέρα την εβδομάδα. Αυτό θα είναι συντριβή».