«Βράζει» η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για την γραμμή που έδωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, να ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι η γραμμή Μεϊμαράκη να ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, ήταν σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, αφού ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε φροντίσει στη λίστα που εξέδωσε, να μην συμπεριλαμβάνεται ο Έλληνας ευρωβουλευτής. Οχι μόνο γιατί τον είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά ενδεχομένως και για προσωπικούς λόγους, αφού ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν από τους πιο μεγάλους πολέμιους του Βέμπερ, ο οποίος με τη σειρά του είχε ασκήσει πολύ έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Η γραμμή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «ως Ελληνας», αφού το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είχε προτείνει Ελληνα αντιπρόεδρο, φαίνεται πως συνάντησε αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή. Γιατί εκτός από την Ελίζα Βόζενμπεργκ που δήλωσε ότι δεν τον ψήφισε, και η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου αντέδρασε, αν και οι πληροφορίες λένε ότι στο τέλος συμφώνησε και δήλωσε ότι θα τον ψηφίσει.

Δεδομένο θεωρείται πάντως ότι δεν τον ψήφισαν ούτε οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση.

Βόζενμπεργκ: Δεν ψήφισα τον Παπαδημούλη
Υστερα από τον σάλο που υπήρξε στα κοινωνικά δίκτυα στην Ελλάδα για την απόφαση της ευρωομάδας της ΝΔ να ψηφίσει τον Δημήτρη Παπαδημούλη, η Ελίζε Βόζενμπεργκ αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι εκείνη τουλάχιστον, δεν ψήφισε τον κ. Παπαδημούλη: