Με εκπροσώπους αγροτικών και παραγωγικών φορέων συναντήθηκε στις Μοίρες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και επεσήμανε πως «ο αγροτικός κόσμος είναι για την κυβέρνηση ο «φτωχός συγγενής»».


Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της στο Λασίθι μετέβη στη Μεσαρά όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τα στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής στις Μοίρες, τον δήμαρχο Φαιστού αλλά και τους εκπροσώπους των Αγροτικών Ενώσεων και Συλλόγων του νομού Ηρακλείου.

Μετά τη συνάντηση η κ. Γεννηματά σε δηλώσεις της επισήμανε:

«Ο αγροτικός κόσμος είναι για τη Νέα Δημοκρατία, ο φτωχός συγγενής. Κανένα από τα ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση, δεν αφορά στοχευμένα μια ομάδα παραγωγών, έτσι ώστε να τη στηρίξει. Παραγωγοί που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα, που δοκιμάζονται καθημερινά.

Εμείς θεωρούμε ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο του τόπου πρέπει να στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με τον αγροτικό κόσμο, να δυναμώσουμε τις διεκδικήσεις του.

Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής παραμένουν στο τραπέζι και δίνουν λύσεις έτσι ώστε, μαζί, χέρι-χέρι να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε άμεσα πολιτικές που θα κρατήσουν την ελληνική παραγωγή όρθια και δεν θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση ή σε αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας και της γης. Είναι για εμάς πολύ μεγάλη προτεραιότητα να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία».