Γεωργαντάς: Κατάχρηση στα ΕΛΤΑ 660.000 ευρώ- Κάτσης: Αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στον εισαγγελέα

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

Κατήγγειλε στις επιτροπές της Βουλής

Τον διευθυντή της υπηρεσίας Πρόληψης και Καταστολής του Ξεπλύματος Χρήματος στα ΕΛΤΑ

Που είχε τοποθετηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Για κατάχρηση 660.000 ευρώ

Κάτσης: Αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στον εισαγγελέα


Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε στην παραπάνω αποκάλυψη στο πλαίσιο αντιδικίας με τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριο Κάτση, στη Βουλή, για το ποιος φέρει την ευθύνη της δεινής οικονομικής κατάστασης των ΕΛΤΑ, ώστε να απαιτείται η υπό ψήφιση νομοθετική ρύθμιση για την προκαταβολική χορήγηση 15.000 ευρώ προκειμένου να καταστεί εφικτή η πληρωμή των μισθών του Μαρτίου στον Οργανισμό.

«Επειδή θα έχουμε συνέχεια σε αυτή την κουβέντα, να δώσω άλλο ένα δείγμα της πλήρης απαξίωσης και της ανευθυνότητας, με την οποία λειτουργήσατε στα ΕΛΤΑ. Τοποθετήσατε το 2018, ως υπεύθυνο της υπηρεσίας, διευθυντή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, κάποιον ο οποίος καταχράστηκε 660.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή ευτυχώς, με πράξη αυτής της διοίκησης, έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Προφανώς το ξέπλυνε καταλλήλως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Μάριος Κάτσης: Καλούμε τον κ. Γεωργαντά αν έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα

Στον υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απάντησε ο τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης. Ο κ. Κάτσης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο K. Γεωργαντάς επέλεξε από το βήμα της Βουλής να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΕΛΤΑ, έπειτα και από τους 8 μήνες απραξίας της και την απουσία σχεδίου για το μέλλον τους αναστατώνοντας τους εργαζόμενους αλλά και την κοινωνία.

Επέλεξε να πετάξει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα περί υπόθεσης διαφθοράς ενός υπαλλήλου. Δεν γνωρίζουμε τι στοιχεία έχει ο κ. Γεωργαντάς. Τον καλούμε αν έχει στοιχεία, να τα πάει άμεσα στον εισαγγελέα και στο φυσικό δικαστή.

Αντί να δημιουργεί εντυπώσεις με υπαινιγμούς και διαρροές για μικροπολιτική κατανάλωση, να ενημερώσει τον ελληνικό Λαό για την υπόθεση που ανέφερε, ποιος είναι ο υπάλληλος που κατηγορείται, πότε ξεκίνησε η δράση του, για ποια περίοδο ελέγχεται και πότε ξεκίνησε αυτός ο έλεγχος; Έχει να καταλογίσει ευθύνη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Ας το πει ευθέως αλλιώς να σταματήσει να συκοφαντεί συλλήβδην τα ΕΛΤΑ ώστε να στρώσει το έδαφος στο ξεπούλημα των ΕΛΤΑ.

Το κόμμα των θαλασσοδανείων των σκανδάλων της Siemens, της Novartis και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου των ΕΛΤΑ που στοίχισε πάνω από 221εκ €, πάει πολύ να αφήνει υπόνοιες για την κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει μάχες εναντία στη διαφθορά.

Σε κάθε περίπτωση η διαχρονική μας θέση για υποθέσεις διαφθοράς, σε όλα τα επίπεδα, είναι «διαφάνεια παντού».  Αφήνουμε, λοιπόν, τον κ. Γεωργαντά και το κόμμα του στην κρίση του ελληνικού λαού και τον κάθε υπόλογο για τέλεση εγκλημάτων διαφθοράς στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Υ.Γ.: κ. Γεωργαντά, δε μας απαντήσατε ακόμα στην ερώτηση που σας κάναμε στη Βουλή για το αν, την ίδια στιγμή που δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς Μαρτίου στα ΕΛΤΑ, προσλαμβάνουν στρατιές συμβούλων – golden boys με υψηλούς μισθούς. Πόσοι είναι αυτοί λοιπόν και ποιο το ύψος των μισθών τους; Απαντήστε μας, λοιπόν, για αυτά, αλλά και για την ταμπακιέρα: Έχετε τελικά σχέδιο για τα ΕΛΤΑ; Θα ξεπουλήσετε αφού τις απαξιώσετε τις ταχυμεταφορές σε ανταγωνιστικά ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν  σχέση με μέλος της ίδιας κυβέρνησης που συμμετέχετε;»