Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως είναι αναπόφευκτα τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετώπισή τους.

 «Εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού θα έχουμε αναπόφευκτα. Δεν είναι η καταστροφή του κόσμου. Εχουμε σχέδιο για αυτό. Δεν είναι κάτι που το φοβόμαστε» 


Αναφερόμενος στο ζήτημα του τουρισμού, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας δεν έχουν ανοίξει ακόμα καθώς αυτό αναμένεται να γίνει μετά τις 15 Ιουνίου όταν και θα αρχίσουν οι πτήσεις εξωτερικού. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι απαισιόδοξος για τη φετινή τουριστική περίοδο. «Δεν είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος. Δεν πάμε για κανένα ρεκόρ. Πάμε να σώσουμε, ό,τι σώζεται» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «σε γενικές γραμμές, για να είμαι δίκαιος και μαζί τους δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την περίοδο αντιπολίτευση αισχίστου είδους. Με εξαίρεση “κάποιες παραφωνίες” κατά του κ. Τσιόδρα».