Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Υπουργός απάντησε στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν θα αλλάξει την σύμβαση του Ελληνικού προς όφελος της εταιρείας Lamda Development, κάτι που ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Θα εφαρμόσουμε ακριβώς το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρας» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Εμείς όμως θα την εφαρμόσουμε πραγματικά, δεν θα λέμε ότι την εφαρμόζουμε χωρίς να το κάνουμε. Δεν θα αλλάξει η σύμβαση ούτε υπέρ, ούτε κατά της εταιρείας».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό μέχρι το τέλος του έτους. Όπως ανέφερε, η γρηγορότερη δυνατή έναρξη του έργου αποτελεί επιθυμία και προτεραιότητα όλης της κυβέρνησης στο σύνολό της, σε αντίθετη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου – σύμφωνα με τον ίδιο – υπήρχαν υπουργοί κατά του έργου, που υπονόμευαν τις διαδικασίες.

Για τις φοροελαφρύνσεις

Οι φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι «όλες συμφωνημένες με τους θεσμούς μέχρι τελευταίο ευρώ», δήλωσε ο Υπουργός, τονίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης «να πάει σε γρηγορότερη μείωση των φόρων».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν γίνεται να καταργηθεί μονομερώς η Συμφωνία. Είναι κάτι που το λέγαμε ξεκάθαρα ως Νέα Δημοκρατία προεκλογικά. Παλέψαμε για να μην κυρωθεί η Συμφωνία, κάναμε πρόταση μομφής ώστε να ρίξει την κυβέρνηση ο Καμμένος και να μην ψηφιστεί. Τώρα όπως είπε και ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος, θα παρακολουθούμε τη Συμφωνία και αν δεν τηρηθεί επακριβώς από τα Σκόπια, τότε θα την καταγγείλουμε. Αυτό μπουρούμε να κάνουμε» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.