Γκάζι πατάει η κυβέρνηση πάνω στα ζητήματα της προσέλκυσης επενδύσεων, φέρνοντας ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. δημιουργεί παράλληλα και προσδοκίες ότι το φιλοεπενδυτικό προφίλ που χτίζει θα φέρει και περισσότερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα το θέμα της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό πήρε σημαντική ώθηση μετά τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας με τις ομόφωνες αποφάσεις των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα προστασίας τα οποία θα διαφυλάξουν την ιστορικότητα της περιοχής, αλλά δεν θα αποτελέσουν ανάχωμα στην υλοποίηση του έργου.

Ετσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των τεσσάρων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) που ουσιαστικά θέτουν τις βάσεις για τον διαγωνισμό του καζίνο που αποτελεί κλειδί, με δύο ηχηρά ονόματα να επιδεικνύουν σοβαρό ενδιαφέρον.

Παράλληλα ξεκόλλησε, έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, άλλη μία συμβολικού χαρακτήρα σημαντική επένδυση στη χώρα, αυτή στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, που ήταν και η πρώτη αποκρατικοποίηση ακινήτων, η οποία είχε βαλτώσει στον γραφειοκρατικό κυκεώνα. Και στον ΟΛΠ, όμως, το αναθεωρημένο master plan της COSCO, που κατατέθηκε στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), σηματοδοτεί μία νέα εποχή με κύριο στόχο να εξελιχθεί στο τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.

Μέσα σε όλα αυτά το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες -ίσως και αύριο- να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο με το οποίο θα γίνεται πιο εύκολα το επιχειρείν στη χώρα στέλνοντας μηνύματα στους επίδοξους επενδυτές.