Σε θρίλερ εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής- Μετά τον σάλο που δημιούργησε η εισήγηση της εισαγγελέως και οι διευκρινήσεις που ζήτησε η πρόεδρος, η Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε σήμερα εκ νέου την αναστολή των ποινών. 

Μετά τη χθεσινή πρόωρη διακοπή, η δίκη της Χρυσής Αυγής, εν αναμονή της απόφασης επί των αναστολών. Στην αρχή της διαδικασίας, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου εμφάνισε οξείες αντιδράσεις απέναντι στους συνηγόρους υπεράσπισης και ζητώντας εκ νέου αναστολή ποινής για τους καταδικασθέντες.

Παρών ο Κασιδιάρης

Η έδρα του δικαστηρίου ανέβηκε λίγο μετά τις 11:00, ενώ παρών στην αίθουσα είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δήλωσε «Είμαι παρών και θέλω να λάβω το λόγο μετά την ανάγνωση του καταλόγου των ονομάτων».

Παίρνοντας τον λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Ζητώ ως κατηγορούμενος να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την κρίσιμη ωρα και το δικαστήριο να αποδείξει την ενοχή αλλά και την αθωότητά ενος κατηγορουμενου. Εχει καταστραφεί η ζωή μου για ενα έγκλημα που δεν εχω καμία σχέση, που εχει καταδικάσει και εχω πει οτι είναι μια εγκληματική πράξη. Συντάσσομαι με την εισαγγελική πρόταση για το προσβλητικό έγκλημα της εγκληματικής οργάνωσης».

Τι δήλωσε η Οικονόμου 

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε τον λόγο για να μιλήσει σχετικά με τη χθεσινή παρέμβαση Λεπενιώτη γύρω από το ανασταλτικό της ποινής και επέμεινε στην επιχειρηματολογία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες.

Η κυρία Οικονόμου τόνισε πως «είναι προφανές ότι ισχύει το βούλευμα ότι ο κατηγορούμενος (ο Λαγός) δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους.

Συνεπώς ποια παραπλάνηση υπήρξε στο δικαστήριο σας από την Εισαγγελέα της έδρας όταν δυο συμβούλια έκριναν ότι δεν υπήρξε παραβίαση όρων; Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παραβιάζουν τη δεοντολογία. Καταφέρονται συνεχώς με συκοφαντικές εκφράσεις σε βάρος της εισαγγελέως επειδή δεν είναι αρεστές οι προτάσεις της. Τελος ο Ιω. Λαγός έχει θέσει τον εαυτο του σε διάθεση των αρχών εφόσον δεν υπάρχει αναστολή στην ποινή του».

Για τον Μιχαλολιάκο 

Αναφορικά με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε σε προηγουμένη απόφαση του 1979 σε ηλικια 22 ετών. «Έχουν παρέλθει 30 χρόνια και αφορά κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών. Να αναφερθεί ότι δεν πρόκειται για τοποθέτηση όπως αναφέρθηκε στα Μέσα» είπε υπερασπιζόμενη την πρόταση της περί αναστολής της ποινής του.

Καμπαγιάννης: Συνήγορος πολιτικής αγωγής

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε ένα tweet, στο οποίο έγραψε: «Η δίκη της ΧΑ ξεκινάει σε λίγο. Για να μιλήσουμε με όρους Γαλλικής Επανάστασης, μιας και η υπεράσπιση το επέλεξε, θερμαίνονται οι μηχανές του Θερμιδόρ».

Συνεχίζονται οι δευτερολογίες 

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, που θα ολοκληρωθούν εκτός απροόπτου εντός της ημέρας. Εφόσον η διαδικασία κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου είναι πιθανό η απόφαση του δικαστηρίου για το αν και ποιοι καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών και έως την Πέμπτη.