Διπλασιασμό στα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών από το κράτος καταγγέλλει ο Πολάκης

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Καταγγέλλει πως η κυβέρνηση διπλασιάζει την αποζημίωση στις ιδιωτικές κλινικές που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ για τον κορονοϊό 

Για ζήτημα ηθικής τάξης κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης


Ο Παύλος Πολάκης παρουσιάζει σε φωτογραφίες την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάσει της οποίας πολλαπλασιάζεται επί 2, η αποζημίωση  των ιδιωτικών κλινικών που θα διαθέσουν από τις κλινικές κρεβάτια ΜΕΘ, για την αντιμετώπιση της πανδημίας τυ κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. οικ. 1542/2020/ ΦΕΚ 848/Β/13-3-2020 /Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού.  

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: 

«Αυτή ήταν η «συνεργασία και βοήθεια του ιδιωτικού τομέα της Υγειας»; Αυτήν ήταν η «επίταξη» που ήσασταν έτοιμοι να κάνετε;;;
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!
Η κυβέρνηση συμφώνησε και πέρασε στην ΠΝΠ να δώσει ο ΕΟΠΥΥ ΔΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ στους κλινικαρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού!!!( δηλαδή από 800 ευρώ στα 1600 ευρώ ημερησίως!!!!!)
Αυτό γεννάει δυο σοβαρά ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ (και οικονομικης)ζητήματα !!

ΠΡΩΤΟΝ κάποιοι μέσα στην κρίση ,μέσα στον πανικό που περνάει αυτή τη στιγμή η χώρα το μόνο που σκέφτονται ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ !!!

ΔΕΥΤΕΡΟ : Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ αλλάξαμε τέλη του 2018 τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ)του Εοπυυ εξορθολογιζοντας τη διαδικασία νοσηλείας ασθενών σε ιδιωτικές Μεθ με πληρωμή από τον Εοπυυ όταν δεν έβρισκαν κρεββάτι σε δημόσιο νοσοκομείο .Μαλιστα εκτός από την αύξηση που δώσαμε τότε στο ημερήσιο νοσηλεία ΜΕΘ και την πληρωμή ξεχωριστά πράξεων ή παρεμβάσεων που δεν προβλεπόταν πριν (πχ αιμοκάθαρση-αιμοδιαδιηθηση) εξαιρέσαμε αυτή τη δαπάνη από το clawback των κλινικών ως κίνητρο για να τα διαθέσουν για να καλύψουμε τις εποχιακά έντονες ανάγκες (γρίπη)ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ τα 30 περίπου κρεβάτια ΜΕΘ που μας διέθεταν ο ιδιωτικός τομέας το 2018 ,να γίνουν 70 το 2019!!! (προ κορωναϊου) .Αυτα τα κρεβάτια ΜΕΘ δεν παίρνουν αύξηση του νοσηλειου παραμένουν με το τιμολόγιο του ΕΚΠΥ,η κυβέρνηση δηλαδή επιβραβεύει αυτούς που θα κάνουν την αρπαχτή τώρα στην κρίση και όχι αυτούς που στήριξαν τις ανάγκες και το προηγούμενο διάστημα .

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ,να προχωρήσει στην «επίταξη» μέσω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΕΘ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΜΕΘ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι να δίνει επιλεκτικά «δωράκια» σε κάποιους !!! Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια αύξηση στο ημερήσιο νοσηλειο ΜΕΘ (πχ 20-25%)για όσο διαρκεί η πανδημία λόγω και της μείωσης του τζίρου της ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!

Κάντε αυτά που λέω ΤΩΡΑ!!!
Βασιλης Κικίλιας ακούει;
Θεανω Καρποδινη υποδιοικητρια Εοπυυ ακούει;;;;;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Ζήτημα ηθικής τάξης

Για το ζήτημα του διπλασιασμού της αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινικών, μίλησε στο Κυβέρνηση.gr, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως πρόκειται για ένα ξεκάθαρα πολιτικό ζήτημα. Μία προκλητική πράξη που δεν δικαιολογείται: «Αναδύονται ζητήματα ηθικής τάξεως, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης θεωρεί νόμιμη την περικοπή εργατοωρών εν μέσω πανδημίας», υπογραμμίζει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.