Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διπλωματικός διάλογος  του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με περιφερειακούς, αλλά και Ευρωπαίους αξιωματούχους, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σε τηλεφωνική συζήτηση που είχε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών  με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διμερής συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ. Αναφέρθηκαν επίσης εκτενώς στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στο twitter o Νίκος Δένδιας ανέφερε:

Στο ίδιο πλαίσιο έλαβε χώρα επικοινωνία μεταξύ του  Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι κατά την οποία αφενός επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρές διμερείς μας σχέσεις και αφετέρου συνδιαλέχτηκαν μεταξύ τους ως προς το φλέγον ζήτημα των τεκταινόμενων στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Στο μεταξύ Ν. Δένδιας  συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας, Ίνε Μαρί Έρικσεν, και με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ. Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε επίσης η τρέχουσα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.