Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ, για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η  μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία» είπε ο κ. Δένδιας.

Είχε προηγηθεί η απάντηση του στις κατηγορίες του Τούρκου ομολόγου, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


 

Καινούργιες βολές για τις ευθύνες της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με την ένταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Έβρο εξαπέλυσε από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών συμμετέχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχεται μετά από αίτημα της Ελλάδας για την ένταση που έχει προκληθεί την τελευταία εβδομάδα με τη σωρεία μεταναστών και προσφύγων που επιχειρούν να εισέλθουν στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Συμβούλιο, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανέφερε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου».

«Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία. Αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης. Μεταναστών, οι οποίοι διαβιούν στην Τουρκία εδώ και χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

«Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου» πρόσθεσε.