«Η Καρδίτσα πνίγηκε και ο κ. Μητσοτάκης πήγε καθυστερημένα μετά από έξι ημέρες και πήγε σα το κλέφτη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας 

«Αλλά τους υπαίτιους της καταστροφής, τους έκρυψε κάτω από τις γενναίες φτερούγες του. Και αναφέρομαι στον εδώ και πάνω από 10 χρόνια περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και το Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας δέκα μέρες μετά και οι υποδομές σε ολόκληρο το νομό είναι καταστραμμένες.

«Οι εργασίες αποκατάστασής γίνονται με ρυθμό χελώνας, ενώ είναι ακόμα αποκλεισμένα χωριά και κάτοικοι σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο των Αγράφων», καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας.

«Από τις 7000 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας το 80% έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές στο 60 έως 90% της εμπορικής τους περιουσίας και η κυβέρνηση ομιλεί για «βοήθεια» κοροϊδία των 8000 ευρώ, όταν οι ζημιές τους ξεπερνούν τις 50.000 έως 200.000 ευρώ», συμπλήρωσε.

«Μόλις πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμής στους πληγέντες κατοίκους της Καρδίτσας. Και αναρωτιέμαι κ. Τσιάρα γιατί σας αφορά. Είναι συγκεκριμένες καταγγελίες. Και να επιβλέψετε αν εφαρμόζεται ή όχι η αναστολή που μας είπατε πριν από λίγο. Εσείς έχετε την ευθύνη, εσείς είστε κυβέρνηση αν είναι αληθείς ή όχι αυτές οι καταγγελίες. Διότι οι άνθρωποι αυτοί δεν τρελαθήκανε ξαφνικά. Δεν βγήκαν ξαφνικά να λένε πράγματα που δεν συμβαίνουν. Προφανώς και συνέβησαν αυτά που σας λέω. Δικαστικοί επιμελητές να επιδίδουν πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμής σε πληγέντες κατοίκους της Καρδίτσας. Και το ερώτημα είναι πόσο δύσκολο ήταν να δείξετε ταχύτητα στο ζήτημα αυτό, της αναστολής των υποχρεώσεων», συνέχισε αναφερόμενος στο γεγονός πως δικαστικοί επιμελητές φέρονται να επέδωσαν εξώδικα σε πληγέντες της περιοχής .

«Και επανέρχομαι όμως για να κλείσω με το θέμα των επιπλέον 2 εκατομμυρίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πάρτε το πίσω κ. υπουργέ. Κύριε Πέτσα, πάρτε το πίσω. Πάρτε το πίσω γιατί είναι ντροπή για τη Δημοκρατία. Μην ευτελίζετε άλλο με αυτό τον τρόπο τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση δεν θα σωθείτε από αυτό. Ότι και να κάνετε η πραγματικότητα είναι τόσο πεισματάρα που δεν μπορεί να κρυφτεί», σημείωσε ακόμα.

Σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Έχετε μετατρέψει τη διαχείριση της πανδημίας σε blame game με ό,τι αυτό συνεπάγετε. Προφανώς δεν το κάνετε τυχαία αυτό. Υπάρχει από πίσω μια λογική. Ένα σχέδιο. Να στρέψετε το ένα κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο άλλο».

Για τις «Πρέσπες»
Αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθεί Ελλάδας και ΗΠΑ ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Πριν κατέβω από το βήμα να μη παραλείψω, για να μη λέτε ότι είμαι σε όλα σκληρός και αγενής μαζί σας, να συγχαρώ τη κυβέρνηση και το κύριο Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Που αναρτήθηκε αμετάφραστο σήμερα στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΞ.

Και χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η Αμερικανική κυβέρνηση την Ιστορική όπως γράφουν Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα που συμφωνούμε λοιπόν ότι η Συμφωνία είναι ιστορική, φέρτε κύριοι της συμπολίτευσης να κυρώσουμε και τις επιμέρους συμφωνίες.

Τι κρύβεστε ; Τι φοβάστε ; Τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες, δε πρόκειται να σας κατηγορήσει κανείς. 158 συγγνώμες είναι. Δεν είναι πολύ. Μία ψυχή που είναι να βγει ας βγει. Σας περιμένουμε».