Το γεγονός ότι το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα δεν κράτησε «ούτε δύο λεπτά» ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Λίγο πριν τα αθλητικά της ΕΡΤ και ούτε δύο λεπτά το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό οικονομικών για την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η επιτελική δημόσια ενημέρωση που υπάγεται στο πρωθυπουργικό γραφείο στα καλύτερα της», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρόταση μομφής προς τον Χρήστο Σταϊκούρα

Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την Πέμπτη πρόταση μομφής σε βάρος του Χρήστου Σταϊκούρα κατέθεσε με αφορμή το νέο πτωχευτικό κώδικα. «Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζει όπως ο διάολος το λιβάνι να αποφεύγει την αντιπαράθεση στα κρίσιμα, σημείωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στη Βουλή για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

«Από το πρωί έως το βράδυ ακούμε παντού την ίδια γραμμή ενοχοποίησης των πολιτών. Μας είπατε πέρσι την άνοιξη ότι μας σώσατε από την πανδημία, ότι σας χρωστάμε χάρη που υπάρχουμε και το καλοκαίρι οργανώσατε φιέστες για την επιστροφή στην καθημερινότητα και σήμερα έχουμε πάνω από 800 κρούσματα και πάνω από 500 νεκρούς», σημείωσε.

«Αυξήστε τα δρομολόγια σας φωνάζουμε μήνες τώρα. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, με γελοία επιχειρήματα, ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας. Κολλάει μόνο εκεί όπου την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Όπου έχει την ευθύνη η Πολιτεία δε κολλάει», σημείωσε.

«Το απόλυτο που έχετε πετύχει και συγχαρητήρια γι’ αυτό, με τα ΜΜΕ, με τις λίστες Πέτσα, έχετε δημιουργήσει συνθήκες ΥΕΝΕΔ αλλά όχι με ένα κανάλι όπως τότε, με πολλά. Η ΥΕΝΕΔοποίηση της ενημέρωσης και ο κοινωνικός αυτοματισμός, δε θα σας βγουν σε καλό. Μπουμεραγκ θα σας γυρίσει. Γιατί δε καταλαβαίνετε ότι όσο να κρύψετε και να διαστρέψετε τη πραγματικότητα, όσο αυτή όχι μόνο δε βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται, θα σας κυνηγάει», σημείωσε.