Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Τζάκρη κλήθηκε από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, να δώσει εξηγήσεις για τις ακραίες δηλώσεις της απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Η κ. Τζάκρη δήλωσε ότι οι δηλώσεις της παρερμηνεύτηκαν, ενώ της έγιναν αυστηρές συστάσεις τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τον τόνο της παρέμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον αυριανό «πρωινό καφέ» αναμένεται να τεθεί ζήτημα αναφορικά με το αν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παραμείνει στη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τζάκρη χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «απάτριδα» και «διεθνιστή», προκαλώντας την έντονη αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τζάκρη: Ακούστε το ηχητικό, τα σχόλια ήταν ειρωνικά

Στη διευκρινιστική της δήλωση, πάντως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις της και πως οι αναφορές της ήταν ειρωνικές.

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό. Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη», αναφέρει η Θ. Τζάκρη.