Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το μόνο «μαξιλάρι» είναι οι εργαζόμενοι και οι μισθοί τους, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον κ. Χαρίτση, η άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει ουσιαστικά την οικονομία και την εργασία, παρά την παρακαταθήκη που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική της πολιτικής της.

«Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα δεν μπορεί να αντιστραφεί, όσα εκατομμύρια κι αν σκορπίσει ο κ. Μητσοτάκης για επικοινωνιακές φιέστες» πρόσθεσε.


Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Τρίτη ο Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 1 χρόνου διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μέσα σε έναν χρόνο κυβέρνησης της ΝΔ, γύρισαν όλα ανάποδα: από την ανάπτυξη στην ύφεση κι από τη μείωση της ανεργίας στην εκ νέου εκτόξευσή της» υποστηρίζει ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας πως η ΝΔ μέσα σε έναν μόλις χρόνο «κατάφερε» να ισοπεδώσει την οικονομία και την αγορά εργασίας, «οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία».

Ο ίδιος μιλά για «καταστροφή» όσον αφορά στο ύψος της ανεργίας, με βάση τα αποτελέσματα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το πρώτο εξάμηνο του 2020. «Οι νέες θέσεις εργασίας φτάνουν μόλις και μετά βίας τις 40.000, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι άγγιξαν τις 300.000, 260.000 λιγότεροι εργαζόμενοι δηλαδή».

Ταυτόχρονα, για την οικονομία επισημαίνει πως η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα εκτιμά ότι η ύφεση θα φτάσει το 9% για το 2020, ενώ χαμηλότερη είναι και η πρόβλεψη για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 – πλέον η Κομισιόν θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα μεγεθυνθεί μόλις κατά 6%, αναφέρει.

Κατά τον κ. Χαρίτση, η άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει ουσιαστικά την οικονομία και την εργασία, παρά την παρακαταθήκη που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική της πολιτικής της.

«Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα δεν μπορεί να αντιστραφεί, όσα εκατομμύρια κι αν σκορπίσει ο κ. Μητσοτάκης για επικοινωνιακές φιέστες» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.