Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Χάικο Μάας.

Η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Γερμανία για την 6μηνη προεδρία της ΕΕ.


Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας προς την Ελλάδα και την Κύπρο έθιξε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Χάικο Μάας, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

Ειδικότερα, η ΠτΔ αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως αντιμετώπιση της πανδημίας, οι καίριες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη στήριξη των οικονομιών των κρατών-μελών, το ζήτημα του μεταναστευτικού και η κλιματική αλλαγή.

Επεσήμανε, ιδιαίτερα, την αστάθεια και τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, ενώ αναφέρθηκε, ειδικότερα, στη συμβολική και πολιτική σημασία που έχει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε πρόοδο κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ στα ζωτικά για τη χώρα μας θέματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάας απένειμε τα εύσημα στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναγνώρισε τη συμβολή της στη διαχείριση του μεταναστευτικού, καθώς και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω της γεωγραφικής της θέσης και υποσχέθηκε ότι η γερμανική προεδρία στην ΕΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στα ζητήματα που μας απασχολούν.