Έκτακτη σύσκεψη Χαρδαλιά- Τζιτζικώστα για τα μέτρα στη Μακεδονία- Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτη σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί αύριο παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Η έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Β. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη, αίθουσα συσκέψεων) αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, στις 19.00’.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Θεσσαλονίκη θα μεταφερθεί από το επίπεδο 2 στο επίπεδο 3 επικινδυνότητας αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού και στον υγειονομικό χάρτη θα βαφεί με πορτοκαλί χρώμα, εξέφρασε στο ethnos.gr ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Όπως αναφέρει, η σχετική απόφαση θα ληφθεί την Τετάρτη στη σύσκεψη των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Δήλωσε ακόμη πως σε περίπτωση που δεν τηρηθούν υπεύθυνα τα νέα υγειονομικά μέτρα που θα επιβληθούν στην περιοχή, είναι απολύτως ορατό το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να οδηγηθεί σε lockdown με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία.

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία πλέον, είναι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, ώστε να αποφύγουμε ένα lockdown, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία, τόσο για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, όσο και για όλες τις περιοχές της χώρας. Είναι πλέον πιθανό η Θεσσαλονίκη να οδηγηθεί σε lockdown και γι’ αυτό πρέπει η στάση όλων μας να είναι συλλογική και υπεύθυνη», τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας.

Σε ό,τι αφορά στους λόγους που η Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αυτήν τη στιγμή συγκαταλέγονται στις πλέον επιβαρυμένες περιοχές αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η εξάπλωση και η διασπορά του κορονοϊού μπορεί να οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, με το περισσότερο κρύο να είναι ένας από αυτούς.