Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε ένας ακόμα άνδρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας στους 192. Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και επιστήμονες είναι σε εγρήγορση τόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Ξάνθη, όσο και ενόψει του αυριανού ανοίγματος του Τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν και κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας. Σημειώνεται πως αναμένεται η έκθεση του νοσοκομείου για το αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα στη χώρα μας, τα 12 από τα οποία εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 3.390, εκ των οποίων το 54,9% άνδρες. Από το σύνολο των 3390 κρουσμάτων, 757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.