Στα εγκαίνια των 50 νέων κλινών ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», βρέθηκε σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το νοσοκομείου Σωτηρία όπου βρέθηκε σήμερα για τα εγκαίνια των νέων ΜΕΘ, δήλωσε πως «οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν δεν προσέξουμε το Σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα γίνουν προσλήψεις «όπου και όποτε χρειαστεί», εξήρε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά του προσωπικού που στελεχώνει τις ΜΕΘ, το οποίο – όπως είπε – «κάθε μέρα παλεύει με τον θάνατο και σώζει ανθρώπινες ζωές» και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, οι οποίες σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και όταν τελειώσει η πανδημία θα τεθούν στη διάθεση του ΕΣΥ».

«Νέες ΜΕΘ ως το τέλος του χρόνου»

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως αυτές οι νέες ΜΕΘ που είναι δωρεά της Βουλής θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του Συστήματος Υγείας και δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του έτους οι κλίνες ΜΕΘ θα φτάσουν στον μέσο όρο του αριθμού των κλινών στην Ε.Ε. Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα οι 12 πρώτες μονάδες ΜΕΘ, ενώ άλλες 12 θα λειτουργήσουν σε δυο εβδομάδες και έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 50 μονάδες ΜΕΘ. Έχει προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό για τη δυναμικότητα των μονάδων γι’ αυτές τις δυο εβδομάδες, ενώ επίκεινται κι άλλες προσλήψεις.

Βίτσας και Γεννηματά στην εκδήλωση

Παρούσα στην παράδοση των 50 κλινών δωρεά της Βουλής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ήταν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Σημείωσε, ότι η ικανοποίηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθότι η συγκεκριμένη δωρεά ήταν εισήγηση του κόμματος της. Μιλώντας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε την κυρία Γεννηματά για την κίνηση αυτή.

Η κυρία Γεννηματά, επανέλαβε την ανάγκη να γίνουν περισσότερες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, καλώντας τον πρωθυπουργό να το δει το θέμα αυτό, καθώς έχει καθυστερήσει.