Για το δίμηνο λουκέτο που επιβλήθηκε σε beach bar στη Μύκονο όπου οι ελεγκτές διαπίστωσαν συνωστισμό και μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης


Πηγές αναφέρουν ότι δύο μήνες «λουκέτο» και 20.000 ευρώ πρόστιμο «έπεσε» σε γνωστό μαγαζί στη Φτελιά Μυκόνου για πάρτυ, στο οποίο δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, ενώ φαίνεται να υπάρχει και δεύτερο μαγαζί που έλαβε πρόστιμο για τους ίδιους λόγους.

Όπως αναφέρει στον ΣΚΑΪ ο Πέτρος Νάζος από το Mykonos Live TV, τα καταλύματα που έχουν ανοίξει έχουν 100% πληρότητα και πολλοί επισκέπτες φιλοξενούνται και σε σπίτια φίλων. Επίσης, χαρακτήρισε άδικο το πρόστιμο σε γνωστό μπιτς μπαρ για τους εργαζομένους.

Διαβάστε ακόμα: Βατόπουλος: Παράδειγμα υπερμετάδοσης η Μύκονος

Ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στα Ακραία Φαινόμενα για τους ελέγχους και τα πρόστιμα επιβεβαίωσε πως με επιχείρηση της αστυνομίας έκλεισε το κατάστημα στη Φτελιά Μυκόνου.Δεν υπάρχει διαδικασία ανάκλησης.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει πλαίσιο με αυστηρές κυρώσεις για όσους δεν υπακούν στα μέτρα. Όποιο μαγαζί δεν τηρήσει τους όρους θα κλείσει, επεσήμανε.

Γεωργιάδης: Τελευταίο μέτρο το λουκέτο – Εξόφθαλμη η παραβίαση στη Μύκονο

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε «αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας».

Για το άνοιγμα των καταστημάτων είπε πως υπάρχουν κανόνες και έχουν προβλεφθεί ποινές. «Εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και διαπιστώνουμε ότι μια επιχείρηση αποφασίζει δημοσία θέα να μην τα τηρεί. Τι πρέπει να κάνω; Να πω ότι ‘’α, μπράβο δεν πειράζει’’», απάντησε στις επικρίσεις ότι το δίμηνο κλείσιμο αποτελεί εξοντωτική ποινή.

Εξήγησε ότι έχουν γίνει πλήθος ελέγχων αλλά λουκέτο δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόση εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών». Το λουκέτο πρόσθεσε είναι το τελευταίο μέτρο και εξαρτάται από το μέγεθος της παραβίασης των κανόνων.

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σα να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στην κριτική του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε πως τέτοιου είδους ποινές επιβάλλουν μόνο κυβερνήσεις κομμουνιστών τύπου Κίνας, είπε ότι έχει ακούσει πάρα πολλά στη ζωή του αλλά αυτό το ακούει πρώτη φορά.

Επίθεση Πορτοσάλτε στην κυβέρνηση