Ο πρωθυπουργός ανακαλεί την απόφαση για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, για την αποφυγή κάθε συγχρωτισμού- Να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού 

Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Στο κόκκινο η Αττική 

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να διατηρούνται σε τριψήφιο αριθμό. Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Από τα 438 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τη Δευτέρα, τα 175 καταγράφονται στην Αττική, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Επιβαρυμένες περιοχές στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως προκύπτει το βασικότερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό παραμένει το κέντρο της Αθήνας και κυρίως περιοχές όπου συνωστίζεται κόσμος σε πλατείες.

Οι πλέον επιβαρυμένες περιοχές είναι:

το Κολωνάκι
το Μοναστηράκι
η περιοχή του Συντάγματος
ο Πειραιάς
το Περιστέρι

η πλατεία Βικτωρίας
η περιοχή της Ομόνοιας
το Θησείο

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 49 νέα κρούσματα, στην Κοζάνη 21, στις Σέρρες 28, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά σε όλη τη χώρα.

Σε πορτοκαλί συναγερμό γειτονιές της Αττικής

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η Ελλάδα είναι σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες, «η εικόνα που υπάρχει σήμερα μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης που τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου.

«Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός», συνέχισε ο κ. Πέτσας.