Μητσοτάκης για Τσίπρα: Φιέστα χωρίς προϊόν

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Φιέστα χωρίς προϊόν

Από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα

Με αφορμή τα όσα δήλωσε το Σάββατο το βράδυ στο Tae Kwon Do


«Χθες στο Φάληρο ο κ. Τσίπρας οργάνωσε μία φιέστα που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση χωρίς όμως προϊόν να προσφέρει. Η σκηνοθεσία, οι κάμερες από γερανούς, τα συνοδευτικά βίντεο, οι μεθοδικά μοιρασμένοι οπαδοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα. Καμία σοβαρή κριτική, καμία συγκεκριμένη θέση, καμία θετική πρόταση. Ύστερα από επτά μήνες στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μη διδάχθηκε ούτε από το μαύρο των πολιτών, ούτε από το πολύχρωμο των καιρών. Κοιτά πίσω, είναι πολύ πίσω. Στόχος του πλέον είναι μόνο να επικρατήσει η δική του γραμμή στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Το σκηνικό ήταν όντως πολύ εντυπωσιακό, ο πρωταγωνιστής όμως απέτυχε. Παρουσίασε μία εικόνα της χώρας που μόνο εκείνος βλέπει μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του γυάλινου κόσμου του. Απέδειξε ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα από το τι συμβαίνει στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα εθνικά κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων. Και ενώ υποδύεται τον οικολόγο κατέληξε να υπερασπίζετε τον λιγνίτη και τη ρύπανση. Όχι άλλο κάρβουνο θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς», πρόσθεσε.

«Μας είπε προ ημερών ότι θα επιδιώξει μια δεύτερη φορά Αριστερά ώστε να ελέγξει όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τους άλλους αρμούς της εξουσίας. Ομολόγησε ανοιχτά δηλαδή ότι δεν θα διστάσει να καταργήσει την ίδια τη διάκριση των εξουσιών. Το θεμέλιο της Δημοκρατίας. Να υποτάξει τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ, τις Ανεξάρτητες Αρχές και το Κράτος. Επιμένει να κοιτά προς τα πίσω ενώ η κοινωνία ζητά να προχωρήσουμε μπροστά. Τον συμπλήρωσε μάλιστα με το γνωστό του θράσος ο κ. Πολάκης που είπε ξεκάθαρα ότι αλλαγή συσχετισμών στη Δικαιοσύνη. Πώς; Με εξωθεσμικούς διορισμούς τεσσάρων χιλιάδων δικαστών. Προσέξτε. Τεσσερις χιλιάδες δικαστές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ολόκληρο το Σώμα Δικαστών και Εισαγγελέων είναι 4.358!», είπε στη συνέχεια.

«Πράγματι θα άλλαζαν οι συσχετισμοί αν προχωρούσε σε μία τέτοια κίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα λόγια δεν είναι για γέλια, είναι βαθιά ανατριχιαστικά. Η πολιτική τους αντίληψη επικίνδυνη. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κ. Τσίπρα να δώσει κάποιο στόχο στο κόμμα του. Σαν παυσίπονο στις σπαρασσόμενες ομάδες του για τους λόγους της εκλογικής του ήττας», πρόσθεσε.

«Η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει εάν δεν  υπάρχει άλλο κέντρο»

Αναφορικά με το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «το μέγεθος του προβλήματος είναι δεδομένο όπως και η κατάσταση που παραλάβαμε. Το 2017 οι αφίξεις ήταν 33.000, το 2019 πλησίασαν τις 80 χιλιάδες. Η νέα κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει πάνω από 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, σύνορα με χαλαρό έως ανύπαρκτο έλεγχο, δομές σε απελπιστική κατάσταση και πάνω από όλα μια πολιτική χωρίς αποτρεπτικό προσανατολισμό και φροντίδα για σωστή κράτηση όσων μένουν στη χώρα. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση και την πολυμορφία του θέματος. Όμως αντιδράσαμε. Τώρα τα σύνορα φυλάσσονται. Το Λιμενικό ενισχύθηκε αμέσως σε προσωπικό σκάφη και τεχνικά μέσα», υπογράμμισε.

Κλειστές δομές

«Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει εάν δεν  υπάρχει άλλο κέντρο».