Σε μεγάλο κύκλο εσωστρέφειας φαίνεται πως οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του συνεδρίου του κόμματος το Μάιο, με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να συνεδριάσει αυτή την ώρα υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Τις τελευταίες μέρες, ΠΑΣΟΚογενείς, «προεδρικοί», η ομάδα των «53+» και άλλοι, ερίζουν για την πορεία που θα ακολουθήσει το κόμμα εν όψει του συνεδρίου, με το βασικό επίδικο να είναι το κατά πόσο θα προχωρήσει το περαιτέρω «άνοιγμα» στην κεντροαριστερά και στο ποιες δυνάμεις και πρόσωπα θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει την επόμενη μέρα.

Σημειώνεται πως μετά από τη σημερινή ΠΓ, ακολουθεί αύριο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ενώ για το Σάββατο και την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όπου θα κριθεί το εάν το ζήτημα μετονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ θα εξεταστεί στο συνέδριο του Μαΐου.

Επιπλέον, η προγραμματισμένη για τις 14 Φεβρουαρίου ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, στο  στάδιο του Taekwondo, στη  Λεωφόρο Ποσειδώνος.