Από τις 13 Μάιου μόνο ένα τεστ ταξιδιώτη από το εξωτερικό ήταν θετικό σε 21 πτήσεις και συνολικά 2236 επιβάτες, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.


Από τις 13 Μάιου μόνο ένα τεστ ταξιδιώτη από το εξωτερικό ήταν θετικό σε 21 πτήσεις και συνολικά 2236 επιβάτες τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών και πως την Δευτέρα θα παρθεί η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία.

Την 1η Ιουλίου, θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των ταξιδιών προς τη χώρα, αν και θα υπάρξουν εξαιρέσεις για κάποιες χώρες, υπογράμμισε. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία, καθώς θα υπάρξουν ενδελεχείς δειγματοληψίες και έλεγχοι, πρόσθεσε.

Σχετικά με τις πτήσεις, συνεχίζεται η υφιστάμενη διαδικασία έως και τις 21 Μαΐου, με τα δεδομένα να δείχνουν σχεδόν «εξαφάνιση» των εισερχομένων κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επικαλέσθηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για μεταφορές, τουρισμό, καταλύματα προκειμένου να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία.

Το σχέδιο επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού προβλέπει και πρόσθετες παρεμβάσεις και λεπτομερώς και αναλυτικά τα σενάρια πρόσβασης στις δομές υγείας και τις επιβεβλημένες ενέργειες, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.