Τη στάση της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν για να απέχει από διάλογο με την Ελλάδα, μετά από την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα με πλήθος μεταναστών και προσφύγων, φανερώνουν οι δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

Λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Μπορίσοφ δήλωσε πως «προσπάθησα να οργανώσω μια συνάντηση των τριών χωρών για το προσφυγικό, όμως λόγω του θανάτου δύο προσφύγων ο Ερντογάν αρνήθηκε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη».

Ακόμα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε πως προσπαθεί να κανονίσει μια ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, με τη συμμετοχή του ίδιου, του Έλληνα πρωθυπουργού, της Γερμανίας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, και του πρωθυπουργού της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς προκειμένου να εξευρεθεί λύση για να μην υπάρξει νέα προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η δήλωση-fake news Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Μπορίσοφ ότι Έλληνες στρατιώτες έχουν σκοτώσει δύο άτομα και έχουν τραυματίσει ακόμα ένα.