Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προχώρησε στη διαγραφή του Σταύρου Κοντονή μετά τις δηλώσεις κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι τελευταίες του δηλώσεις όπου ο ίδιος έκανε λόγο για άθλιους, συκοφάντες και ψεύτες.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τα όσα είπε για τον ποινικό κώδικα:

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, «κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά». Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί.

Ο καθείς και οι επιλογές του.»

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι η Κουμουνδούρου προχώρησε σε μία πολύ σκληρή ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης με συνέντευξή του στο OPEN εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Κουμουνδρούρου. O Σταύρος Κοντονής έκανε λόγο για άθλιους, συκοφάντες και ψεύτες.

«Μετά από 41 χρόνια στην αριστερά λένε ότι γίνομαι 5η φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας εκ νέου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας η Κουμουνδούρου τον κατηγορούσε πως «υιοθετεί τα fake news της ΝΔ», προσθέτοντας ότι «οι δηλώσεις του είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ».