Από το briefing των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για τον τουρισμό, τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και τα πυρά που δέχεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


Για τις νέες δηλώσεις Τσαβούσογλου
«Το διεθνές δίκαιο προβλέπει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ για τα νησιά μας, το έχουν αναγνωρίσει πολλές χώρες. Προχωρούμε με βάση το διεθνές δίκαιο και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

«Δεν υπάχουν μνημονιακές υποχρεώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης»
«Δεν υπάχουν μνημονιακές υποχρεώσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόνες προϋποθέσεις η αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα στέρεο σχέδιο που θα επιτρέψει στις χώρες να γυρίσουν σελίδα. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που θα αλλάξει την Ελλάδα»

Για τη λίστα με τα χρήματα στα ΜΜΕ
«Η εκστρατεία για τον κορωνοϊό ήταν συνεκτική και μεθοδική και έσωσε ζωές. Δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και οι διαδικασίες. Τώρα διεξάγεται ποιοτική έρευνα. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών θα δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα»

«Όλη η φασαρία γίνεται από ένα συγκεκριμένο μέσο που συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο. Ο κ.Τσίπρας να ενημερώσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγεκριμένο μέσο προτίμησής του την περίοδο διακυβέρνησής του»

Τα βασικά σημεία της ομιλίας Πέτσα
Προετοιμαζόμαστε για την 1η Ιουλίου, που θα ανοίξουν πιο πλατιά οι πύλες της χώρας στον τουρισμό
Παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου η ισχύς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού
Τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για μια γενναία μείωση προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων
Οι θέσεις μας στη σημερινή EUCO είναι γνωστές, κινείται στην κατεύθυνση που είχαν θέσει οι 9 ηγέτες με την επιστολής τους
για τη λίστα ΜΜΕ: Δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και οι διαδικασίες. Τώρα διεξάγεται ποιοτική έρευνα. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα δοθούν τα ποσά.
Όλη η φασαρία γίνεται από ένα συγκεκριμένο μέσο που συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο. Ο κ.Τσίπρας να ενημερώσει πόσα χρήματα δόθηκαν στο συγεκριμένο μέσο προτίμησής του την περίοδο διακυβέρνησής του.
Όλα τα τεστ [κορονοϊού] που γίνονται στην επικράτεια δίνονται στη δημοσιότητα
Το διεθνές δίκαιο προβλέπει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ για τα νησιά μας, το έχουν αναγνωρίσει πολλές χώρες. Προχωρούμε με βάση το διεθνές δίκαιο.
Δεν θα κάνουμε καμία [σχετική] δήλωση πριν υπάρξει συμφωνία με κάποια χώρα για ορισμό θαλασσίων ζωνών.