Την διαβεβαίωση ότι η πορεία της ύφεσης «δεν αλλάζει σε τίποτα τις προβλέψεις για την δυνατότητα του κρατικού προϋπολογισμού να στηρίξει την οικονομία, ούτε τις εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, τόσο για την βραχυπρόθεσμη στήριξη της οικονομίας, όσο και για τις μακροπρόθεσμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, έδωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση το δεύτερο τρίμηνο.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ «είναι ακριβώς στο εύρος και των δικών μας προβλέψεων», εξηγώντας ότι το δεύτερο τρίμηνο, λόγω της εφαρμογής του lockdown είναι το τρίμηνο με την μεγαλύτερη ύφεση, ενώ οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για ύφεση 8% «αφορούν όλο το χρόνο»

«Θα δούμε πως θα κινηθούν και τα επόμενα τρίμηνα πριν διαμορφωθεί συνολικά η ύφεση για την φετινή χρονιά, η οποία θα είναι σίγουρα μεγάλη, αλλά οφείλεται στην πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα επισήμανε ότι πολύ αρνητικά στοιχεία δεύτερου τριμήνου παρουσιάζουν και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με μεγάλες οικονομίες να έχουν το δεύτερο τρίμηνο μεγαλύτερο ποσοστό ύφεσης από την Ελλάδα «η οποία βρίσκεται στο μέσο όρο της ευρωζώνης», όπως είπε.

Τέλος ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η κυβέρνηση έχει «κρατήσει καύσιμα για να πυροδοτήσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας»