Πέτσας: Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώθηκε με τα μέτρα

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Τόνισε πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει τα συγκεκριμένα μέτρα καθώς

“Ένα μικρό ποσοστό ανεύθυνων πολιτών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ένα μεγαλύτερο”


Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής και δεν ήταν πολιτική ενώ υπογράμμισε ότι τα μέτρα για την μετακίνηση των πολιτών έχουν φτάσει στο μέγιστο επίπεδο αυστηρότητας.

«Δεν μένουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε ακόμα. Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις, υπάρχει αυστηρός περιορισμός. Κάποιος να μπορεί να κάνει τις βασικές εργασίες του και τον υπόλοιπο χρόνο να παραμένει σπίτι του. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Αναφορικά με τους πρωινούς ελέγχους της Τροχαίας, οι οποίοι προκάλεσαν κίνηση στους δρόμους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα θέματα που παρουσιάστηκαν είναι σε γνώση και της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και θα διορθωθούν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το οικονομικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι θα τύχουν ενίσχυσης και οι κλάδοι που υπέστησαν μεγάλη πτώση του τζίρου τους και προανήγγειλε διορθώσεις και τροποποιήσεις στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση. «Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις, όπως ξέρετε καλά κι εσείς από τα μέσα ενημέρωσης, στην αρχική απόφαση περιλαμβανόταν ένας μεγάλος αριθμός των ιστοσελίδων, αλλά ένας άλλος αριθμός δεν περιλαμβανόταν, γιατί έχουν άλλον αριθμό καταχώρησης στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας. Μπορούμε με μια τροποποίηση, συνδυάζοντας εργαλεία, τους ΚΑΔ από τη μία πλευρά και το Ηλεκτρονικό Μητρώο από την άλλη, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης, ο κ Πέτσας υπογράμμισε ότι ενώ στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μια μαξιμαλιστική προσέγγιση, οι επόμενες ανακοινώσεις ήταν πιο προσγειωμένες. «Στην αρχή είδαμε μια μαξιμαλιστική προσέγγιση, η οποία εμφανίστηκε από μια ανάρτηση του κ. Παππά, κάποια διαγράμματα που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τα υιοθέτησε εν μέρει και ο κ. Τσίπρας, μιλώντας για δημοσιονομικά πακέτα ύψους 20% του ΑΕΠ. Αυτό ήταν ένα λάθος, ίσως της στιγμής, γιατί έμπλεκε τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης της οικονομίας με εγγυήσεις ή άλλες ενισχύσεις παροχής ρευστότητας. Νομίζω πως οι επόμενες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις του κ. Τσίπρας, του κ. Τσακαλώτου και της κ. Αχτσιόγλου, είναι πολύ πιο προσγειωμένες στην πραγματικότητα της οικονομίας. Δεν νομίζω ότι είμαστε τόσο μακριά».