Με γοργούς ρυθμούς επιτυγχάνεται η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου ξέρουν τι κάνουν, δημιουργούν ιστούς προερχόμενους από τον έμπειρο χώρο του ΠΑΣΟΚ!

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση της κόμματος, στα 694 στελέχη που θα αποτελέσουν την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Ρεγγίνα Βάρτζελη η οποία διετέλεσε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου και γραμματέας της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ.

Στα 694 ονόματα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται ακόμη και ο ανεξάρτητος πολιτευτής Απόστολος Γκλέτσος ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης (ταγμένος μέχρι πρόσφατα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αλλά και οι συνδικαλιστές από την ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, Γιώργος Αδαμίδης, Κώστας Μανιάτης και Αλέξανδρος Φλέγκας, δίνοντας ακόμη περισσότερο άρωμα ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη σύνθεση της ΚΕΑ υπάρχουν επίσης σημαντικά ονόματα συνεργατών του Ανδρέα, όπως ο προσωπικός του γιατρός Θύμιος Λιβάνης. Επίσης, πρώην βουλευτές επί Γιώργου Παπανδρέου, όπως -σύμφωνα με τις πληροφορίες- η Μαρία Θεοχάρη, ο Θάνος Γικόνογλου, η Χρύσα Μανωλιά, ο πρώην γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νίκος Μαδεμλής, πολιτικοί φίλοι του Κώστα Σημίτη, όπως ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αχιλλέας Μητσός, αλλά και οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γικόνογλου, Χρήστος Πιπεργιάς Θανάσης Οικονόμου, Κώστας Ασλάνης, Χρύσα Μανωλιά, Μαρία Θεοχάρη, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Ρούλης Κοκελίδης, Δημήτρης Παλαιοθόδωρος κ.α.

Βάρτζελη: Δεν αλλάζει η γνώμη μου για τον Παπανδρέου, είναι αδικημένος

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη επικοινώνησε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η πιο στενή συνεργάτις του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά το τελευταίο Συνέδριο, δεν μπορεί να αποτελέσει την απάντηση απέναντι στη ΝΔ και ότι απαιτείται να συγκροτηθεί ένας μεγάλος κεντροαριστερός πόλος γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια εξομολογείται σε συνεργάτες της ότι «δεν αλλάζει η άποψή μου για τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι ένας μεγάλος αδικημένος πολιτικός» και επισημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να της καταλογίσει ότι περιμένει τίποτα από την πολιτική και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΙΝΑΛ: Αναμενόμενο, είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τα 694 άτομα που απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ επιτελικά στελέχη της Φώφης Γεννηματά ήταν συγκρατημένα ψύχραιμοι: «Είναι γνωστό ότι τα τέως στελέχη μας είχαν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών πολλοί δε ήταν και στις συγκεντρώσεις τους».

Οπως εξηγούν τα εν λόγω στελέχη, έχουν κατευθυνθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό. Για παράδειγμα η πρώην «εξ απορρήτων» του Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, είχε παραβρεθεί τον περασμένο Ιανουάριο, στην εκδήλωση στο μέγαρο Μουσικής με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα για τις Πρέσπες που είχε οργανώσει η «Γέφυρα« του Νίκου Μπίστη.