Έντονο ύφος κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χρησιμοποιεί ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, για επεισόδιο που έγινε τις προηγούμενες μέρες με αναφορές για επίθεση μπράβων σε ειδικούς φρουρούς στο Γκάζι.

Σήμερα ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό, τονίζοντας πως εάν δεν υπάρξει ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Ραγκούσης επικρίνει με αυτό τον τρόπο τις προσλήψεις χιλιάδων ειδικών φρουρών στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ προ εβδομάδων.

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει στη δήλωση του ότι «ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο η πρωτοφανής και απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποφύγει να απαντήσει στα τρία ερωτήματα».

Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης θέλει «να καταγραφεί πως κατά την προχθεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης για την ασφάλεια, ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοΐδης δεν ανέφερε το παραμικρό σχετικά με ενδεχόμενο τέτοιο γεγονός, παρά τις επανειλημμένες επικριτικές αναφορές που κάναμε για την πρόσληψη ειδικών φρουρών αντί αστυνομικών».

Παραθέτει δε σχετικό απόσπασμα με αυτές τις αναφορές: «Δεν κάνατε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ κι εκτός Πανελληνίων; Δεν έχετε πάρει ένα σωρό Ειδικούς Φρουρούς-αντί για Αστυνομικούς μέσω Πανελληνίων-και με ελάχιστη εκπαίδευση, σε βάρος και της δικής τους ασφαλείας και κυρίως της ασφάλειας των πολιτών, τους έχετε αμολήσει στους δρόμους; Ήταν ή δεν ήταν Ειδικός Φρουρός ο Κορκονέας, ο οποίος δολοφόνησε τον Γρηγορόπουλο και ελλείψει εκπαίδευσης έφτασε να αντιδρά με αντανακλαστικά που δεν αντιδράσανε αστυνομικοί ή δεν θα αντιδρούσαν αστυνομικοί στη θέση του;».