Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Προκειμένου να ελεγχθεί ο βαθμός τήρησης των μέτρων για την πρόληψη διάδοσης του κορονοϊού, πραγματοποίησε επίσκεψη στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος»


Ο υπουργός Ναυτιλίας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύρχο Θ. Κλιάρη και τον Λιμενάρχη Πειραιά Αλέξανδρο Τσελίκη, επισκέφθηκε τους χώρους του πλοίου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιβάτες και μέλη του πληρώματος.Κατόπιν διενέργειας σχετικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι πράγματι τα μέτρα πρόληψης τηρούνται.

Ο κ. Πλακιωτάκης στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είχα την ευκαιρία για μία ακόμα φορά να διαπιστώσω πόσο συστηματικά οι άνδρες και οι γυναίκες του λιμενικού σώματος υλοποιούν το αυξημένο πλάνο ελέγχου που προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Η προστασία υγείας των πληρωμάτων και των επιβατών αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα.

Θέλω να καλέσω τους επιβάτες να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας και να διαβεβαιώσω όλους όσους επιθυμούν να έρθουν στη χώρα μας με πλοίο η να ταξιδέψουν στα νησιά μας ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε το ταξίδι τους να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί με ασφάλεια».