Ένταση αναμένεται να επικρατήσει σήμερα στη συνεδρίαση της προανακριτικής. Κι αυτό γιατί οι βουλευτές της ΝΔ θα ζητήσουν την εξαίρεση από τη σύνθεση των μελών της επιτροπής των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα εξηγήσουν πως τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται ότι γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας ή να προανήγγειλαν διώξεις πριν τις ασκήσει η δικαιοσύνη και ως εκ τούτου, θα πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή ως μάρτυρες και όχι ως εξεταστές.

Το ίδιο αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου θα ζητήσουν και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους άλλωστε ήδη από χθες είχαν κάνει γνωστό ότι θα ζητήσουν να κλητευτούν ως μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες ενώ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισκεφθεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ως μη όφειλε, προκειμένου να ενημερώσει για την υπόθεση.

Πάντως, δεν αποκλείεται στην ίδια τακτική να προχωρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την εξαίρεση του Θάνου Πλεύρη, με το σκεπτικό ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου φαίνεται να εκπροσωπούν εμπλεκόμενο στην υπόθεση.