Ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της Φλώρινας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, πραγματοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες του σχεδίου απολιγνιτοποίησης ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε στους φορείς της περιοχής ότι «η απολιγνιτοποίηση αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο αλλά και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στόχος μας, ανέφερε ο κ Χατζηδάκης, είναι «να κάνουμε την περιοχή ελκυστική με τα κίνητρα που θα θεσμοθετήσουμε για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων». Πολλοί εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, όπως εταιριών που σχετίζονται με εργασίες στο χώρο της ΔΕΗ καθώς και εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρίες, ζήτησαν να δοθεί περισσότερος χρόνος στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής και παράταση στην λειτουργία των Ατμό Ηλεκτρικών μονάδων.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της κ. Καλλιαροπούλου, που απασχολεί στην μετά ποιητική επιχείρηση που διευθύνει πάνω από 250 εργαζομενους, ότι με την απολιγνιτοποίηση εκτός των άλλων μπορεί να χαθούν περιζήτητες ειδικότητες τεχνικών που χρειάστηκε χρόνος και χρήμα για να αποκτηθούν και ανήκουν στο πλούτο της περιοχής ενώ εξέφρασε τις επιφυλάξεις της ως προς την αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα στις διαδικασίες απολιγνιτοποίησης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου τον υπουργό συνόδευαν ο υφ. Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και στελέχη της επιχείρησης.