Για «κωμικοτραγική απόφαση» της κυβερνητικής πλειοψηφίας κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η συνεδρίαση αυτή συγκαλείται ενώ η καραντίνα είναι ακόμα σε ισχύ» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Συνέχεια στις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την ανάμειξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, δίνει την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της Επιτροπής, η Κουμουνδούρου τονίζει πως « «με τη Βουλή ουσιαστικά κλειστή, αποφασίζεται μια άρον-άρον συνεδρίαση, με σκοπό όχι κάποια μέτρα ανακούφισης και προστασίας εκατομμυρίων ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση, αλλά συνέχισης μιας μαύρης κωμωδίας, που διασύρει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

«Η συνεδρίαση αυτή συγκαλείται ενώ η καραντίνα είναι ακόμα σε ισχύ» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβερνητική πλειοψηφία πως «χωρίς καμιά αιδώ και καμιά περίσκεψη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία βουλευτών και μαρτύρων, για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές και διχαστικές σκοπιμότητες».

«Είναι φανερό, ότι απαράδεκτα και επικίνδυνα μέσα υπηρετούν και στην περίπτωση αυτή έναν άθλιο σκοπό. Και αποκαλύπτουν τι εννοούν η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλούν για συναίνεση και καταδικάζουν τον λαϊκισμό. Αν αυτή τους η απόφαση δεν είναι η επιτομή του λαϊκισμού, του διχασμού, και της αναισθησίας μπροστά στο δράμα της χώρας, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.