Η UEFA ανακοίνωσε πως η έναρξη της επόμενης σεζόν για τις κορυφαίες διασυλλογικές οργανώσεις της θα έχει αφετηρία την ελληνική πρωτεύουσα.

«Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή τη ‘Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Στην Αθήνα θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο οι κληρώσεις για τις διοργανώσεις Champions και Europa League της ερχόμενης ποδοσφαιρικής σεζόν, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Ακόμα, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία γνωστοποίησε πως η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την απόφαση της UEFA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σχετικά πως«η επιλογή της Ελλάδας από την UEFA συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή τη ‘Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν».