Για μια πράξη παράνομη έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, αναφερόμενος στην επιχείρηση εκκένωσης κατειλημμένων κτιρίων στα Εξάρχεια από πρόσφυγες και μετανάστες, που έλαβε χώρα την Δευτέρα το πρωί.
Ο Κώστας Αρβανίτης καταδίκασε την επιχείρηση της αστυνομίας και έκανε λόγο για «γροθιά στην δημοκρατία και την ανθρωπιά», ενώ ανακοίνωσε ότι θα φέρει το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση
Οι επιχειρήσεις «σκούπα» συνάδουν πλήρως με την αντίληψη που έχουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του Κράτους για ό,τι αυτοί κρίνουν ως διαφορετικό, προβληματικό, ατίθασο, φτωχό και φυσικά …ξένο.
Άλλωστε, η ποινικοποίηση της φτώχειας ήταν και είναι βασικό στοιχείο του ιδεολογικού οπλοστασίου των εκπροσώπων της δεξιάς και των παπαγάλων τους.
Σήμερα, με την συνδρομή του προπαγανδιστικού χορηγικού μηχανισμού του, ο πρώην υπουργός του Σημίτη και νυν του Μητσοτάκη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως κεντρικός εκφραστής της μεταναστευτικής πολιτικής που σκοπεύει να ασκήσει -και ήδη ασκεί- η ελληνική άκρα δεξιά, προέβη σε ένα άθλιο επικοινωνιακό σόου που βασικό στοιχείο είχε τα φοβισμένα μάτια των μικρών παιδιών και την αγωνία των γονιών τους.
Από πλευράς μας, είχαμε καταγγείλει -ήδη από την πρώτη στιγμή- στην Επιτροπή Δικαιωμάτων (LIBE) τη διάλυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την υπαγωγή του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Τονίσαμε επανειλημμένως πως η προσφυγιά δεν είναι αστυνομικό θέμα και οι πρόσφυγες δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως απειλή.
Σκοπεύουμε να καταγγείλουμε στη LIBE τη σημερινή επιχείρηση-γροθιά στη δημοκρατία και την ανθρωπιά. Πρόκειται για μια πράξη παράνομη, που αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας σέρνει πόντο-πόντο μακριά απ’ την Ευρώπη.