Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, ενημερώνοντας την για την κατάσταση της πανδημίας και τα νέα μέτρα που θα αναγγείλει το απόγευμα. 

Για τα νέα μέτρα που θα εξαγγείλει το απόγευμα στον ελληνικό λαό, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε την Προέδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μητσοτάκης: Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις

«Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορονοϊού. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας.
Το απόγευμα θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορονοϊό, και τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα» και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

«Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το σύνταγμα έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόδειγμα συμπεριφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την συλλογική αλληλεγγύη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σακελλαροπούλου: Έκκληση στους νέους

Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους απευθύνοντάς τους έκκληση να αντιληφθούν ότι ο ιός χτυπά συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα, πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης.

Τα μέτρα

H χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους θεωρείται πλέον αναπόφευκτη, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, θεωρείται πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.