Με αυστηρότητα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στο διάγγελμα που απηύθυνε νωρίτερα σήμερα, απόγευμα Τετάρτης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την ένταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά και τη γενικότερη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.


Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

«Την 3η συνεχόμενη ημέρα που το Τουρκικό ερευνητικό παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εμφανίστηκε με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Έλληνας ΠΘ για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχουν έρευνες παρά μόνο προκλήσεις. Αν δεν υπάρχουν έρευνες και άρα παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ποιος ο λόγος να ζητάμε τη διπλωματική συνδρομή τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις όσο γενικότερα και του Διεθνούς παράγοντα.

Στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα

Όπως και με τη παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος σε νησίδα του Έβρου, όπου το ΥΠΕΞ έκανε επίσημο διάβημα αλλά κατά τα άλλα δεν είχαμε παραβίαση, έτσι και τώρα δεν έχουμε παραβίαση απλά ανάπτυξη των στόλων.Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Καλά θα κάνει στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Αλλιώς, κρείττον σιγάν».