Τα πυρά του κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της ΝΔ επανέφερε την Τρίτη ο Αλέξης Χαρίτσης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη ΝΔ πως το νομοσχέδιο Βρούτση «πλήττει στοχευμένα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους επαγγελματίες των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πίσω από την ψευδή εικόνα περί γενικευμένων αυξήσεων και ελαφρύνσεων, επαναφέρει τη λογική των οριζόντιων περικοπών και των επιβαρύνσεων στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

Συνεχίζοντας αναφέρει, ότι «η κυβέρνηση προκαλεί απώλεια εισοδήματος για 9 στους 10 συνταξιούχους, καθώς καταργεί τη μόνιμη 13η σύνταξη, αυξάνει τις εισφορές κατά 20% για 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, μειώνει πολλαπλάσια τις εισφορές των υψηλών και πολύ υψηλών εισοδημάτων και επιπλέον έχει μειώσει τη δαπάνη για τις συντάξεις κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2020 σε σχέση με το 2019».

Καταλήγοντας, ο Αλέξης  Χαρίτσης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να μικρύνει την «πίτα» των συντάξεων και σε αυτή τη μικρότερη «πίτα» κάνει μία αντίστροφη αναδιανομή σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων».