«Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για τον πτωχευτικό κώδικα και την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Τσίπρας πτωχευτικό κώδικα και προστασία της πρώτης κατοικίας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζει όπως ο διάολος το λιβάνι να αποφεύγει την αντιπαράθεση στα κρίσιμα, σημείωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στη Βουλή για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

«Από το πρωί έως το βράδυ ακούμε παντού την ίδια γραμμή ενοχοποίησης των πολιτών. Μας είπατε πέρσι την άνοιξη ότι μας σώσατε από την πανδημία, ότι σας χρωστάμε χάρη που υπάρχουμε και το καλοκαίρι οργανώσατε φιέστες για την επιστροφή στην καθημερινότητα και σήμερα έχουμε πάνω από 800 κρούσματα και πάνω από 500 νεκρούς», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες που ελήφθησαν από συνεργάτες του.

«Αυξήστε τα δρομολόγια σας φωνάζουμε μήνες τώρα. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, με γελοία επιχειρήματα, ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας. Κολλάει μόνο εκεί όπου την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Όπου έχει την ευθύνη η Πολιτεία δε κολλάει», σημείωσε.

«Το απόλυτο που έχετε πετύχει και συγχαρητήρια γι’ αυτό, με τα ΜΜΕ, με τις λίστες Πέτσα, έχετε δημιουργήσει συνθήκες ΥΕΝΕΔ αλλά όχι με ένα κανάλι όπως τότε, με πολλά. Η ΥΕΝΕΔοποίηση της ενημέρωσης και ο κοινωνικός αυτοματισμός, δε θα σας βγουν σε καλό. Μπουμεραγκ θα σας γυρίσει. Γιατί δε καταλαβαίνετε ότι όσο να κρύψετε και να διαστρέψετε τη πραγματικότητα, όσο αυτή όχι μόνο δε βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται, θα σας κυνηγάει», σημείωσε.

«Πως θα κρυφτούνε όλα αυτά κάτω από το χαλί. Πως να κρυφτούν τα απανωτά χαστούκια στην εξωτερική πολιτική που κάνετε ότι δε τα βλέπετε. Εσείς οι υπερήφανοι Μακεδονομάχοι που δε σηκώνατε μύγα στο σπαθί σας, αλλά τώρα μας λέτε ότι η μόνη μας ενόχληση θα είναι αν Τουρκικά πλοία επιχειρήσουν έρευνα κάτω από τα έξι μίλια στα ελληνικά νησιά. Και σήμερα έρχεται και νέα navtex και νέες προκλητικές δηλώσεις. Ότι επίκειται έρευνα και νότια της Κρήτης», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πώς να κρυφτούν όλα αυτά; Κάνοντας πως δεν υπάρχουν; Επειδή οι τίτλοι στις περισσότερες εφημερίδες και στα σάιτ είναι ότι δώσαμε δήθεν τελεσίγραφο στην Τουρκία; Της δώσαμε τελεσίγραφο μέχρι το Δεκέμβρη. Να κάνει ό,τι θέλει μέχρι το Δεκέμβρη, αλλά μέχρι τον Δεκέμβρη. Γιατί τον Δεκέμβρη θα τους δώσουμε άλλο τελεσίγραφο μέχρι τον Γενάρη και μετά μέχρι τον Μάρτη κοκ», συμπλήρωσε.

«Δεν καταλαβαίνετε ότι δε μπορεί να βουλιάζει η χώρα στα κρούσματα, να βουλιάζει η οικονομία στην ύφεση, να σουλατσάρει το Όρουτς Ρέις ανενόχλητο εξίμισι μίλια από το Καστελόριζο, kαι την ίδια ώρα εσείς, όχι μόνο να κάνετε πως δε συμβαίνει τίποτα, αλλά να φέρνετε στη βουλή στα μουλοχτά νομοσχέδιο για το πως θα φτωχοποιήσετε τους Έλληνες, πώς θα ρευστοποιείται η πρώτη κατοικία και η περιουσία των Ελλήνων. Την ώρα που η χώρα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, την ώρα που χρειάζονται πολιτικές κοινωνικής προστασίας για να σταθούμε όρθιοι εσείς έρχεστε στα μουλωχτά να εκτελέσετε ένα άλλο συμβόλαιο. Το συμβόλαιό σας με τους τραπεζίτες και τα funds», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.