Απάντηση στις κατηγορίες της κυβέρνησης και της ΝΔ για τη στάση του τις τελευταίες μέρες επί του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Σε ερώτηση για την κριτική του Μεγάρου Μαξίμου για σιωπή εκ μέρους τους τις τελευταίες μέρες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι αστείο η ΝΔ να βγάζει ανακοινώσεις και να ψάχνει να με βρει. Πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ, αλλά δυστυχώς είναι ο Μητσοτάκης».

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως ως ΣΥΡΙΖΑ «δεν κρυφτήκαμε βγάλαμε ανακοινώσεις από την πρώτη ημέρα».

Ασκώντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «τους επτά αυτούς μήνες το προσφυγικό χειροτέρευσε. Εμείς αφήσαμε την Μόρια με 5.600 και τώρα η Μόρια έχει 25.000».

Ωστόσο, στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «από τη στιγμή που υπάρχει η απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα σωστά κλείνουν τα σύνορα.

Το κρίσιμο σήμερα δεν είναι τόσο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας όσο να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμα, ανέφερε πως «τα αυτονόητα είναι η φύλαξη των συνόρων. Αν η επιλογή της αποτροπής είναι να δημιουργούν συνθήκες κολαστηρίου στα νησιά και θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψουμε τους δυστυχισμένους να έρθουν, είναι λάθος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε κατά της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, διερωτώμενος «ακούσατε καμιά δήλωση όλων αυτών των Ευρωπαίων που ήρθαν ενάντια στην Τουρκία; Σήμερα έχουμε τη μονομερή ακύρωση της συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας. Και η ΕΕ τι κάνει; Σφυράει κλέφτικα.

Η κυβέρνηση έπρεπε να απειλήσει την ΕΕ με βέτο» πρόσθεσε.

«Εδώ και επτά μήνες η κυβέρνηση κινείται χωρίς στρατηγική. Βρισκόμαστε μπροστά σε εκβιασμό της Τουρκίας τον οποίο η κυβέρνηση θα ‘πρεπε να είχε προβλέψει γιατί απειλούσε καιρό πριν. Θα έπρεπε να ‘χε προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε σύγκληση των πολιτικών αρχηγών.