Ο Συντονιστής ΕΠΕΚΕ και υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, καλεί τον υπουργό Οικονομικών, να πάρει απόφαση για απαγόρευση όλων των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2020

«Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας συνεχίζονται παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας πλειστηριασμός μέχρι το τέλος του 2020 και ως εκ τούτου ή ο πρωθυπουργός λέει ψέματα ή οι τράπεζες λειτουργούν κόντρα στην κυβέρνηση και τους πολίτες».


Αναλυτικά η δήλωση του Αλ Φλαμπουράρη:

«Ή ο πρωθυπουργός λέει ψέματα απευθυνόμενος – στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη – σε πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις λέγοντας ότι «δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2020» ή το τραπεζικό σύστημα ακολουθεί το δικό του δρόμο κόντρα στην Κυβέρνηση και τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτοί που την πληρώνουν σε περίοδο πρωτοφανούς για τα δεδομένα υγειονομικής και οικονομικής κρίσης είναι οι αδύναμοι πολίτες αυτής της χώρας.

Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών να πάρει άμεσα απόφαση για απαγόρευση όλων των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2020 προκειμένου να δώσουν την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους για την υποβολή σχετικών αιτήσεων, αλλιώς μαζί με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του COVID-19, θα έχουμε και κύμα πλειστηριασμών κύριας κατοικίας. »